Langt på den anden side af himlen i en anden dimension ligger et smukt, fortryllet land. Det er et hvilested for alle de dyr, der har tjent mennesket; nogle af dem der har ofret deres liv for at redde et menneske. For at komme til dette land krydser dyret Regnbuebroen. Broen bliver kaldt sådan af englene på grund af dens mange regnbueagtige farver som gløder og falmer igen som velkomst til nyankomne.

Det er et land med frodige og grønne enge, strømmende bække og en endeløs variation af træer.

Der er damme spredt i landskabet som nyankomne kan bade i og vaske alle spor af deres tidligere liv bort. De dukker forfriskende op fra dem efter deres lange rejse over Broen.

Der er myriader af blomster, mange vokser på ranker, der snor sig på kryds og tværs i træernes grene. Luften er fuld af blomsternes duft. Kødben Katteurt regner uophørligt ned fra himlen.

I dette magiske land bliver alle unge igen. De gamle og svage løber rundt som de gjorde i deres ungdom. De forkrøblede og sårede bliver hele igen. Dagene bliver brugt på at tumle sig på de mange marker og nyde selskabet med de mange dyrearter her. Mest glade, hvis det er muligt, er bundene og odderne, som er endnu mere legesyge her, end på jorden.

Men der er en enkelt skygge af tristhed her. Den bliver spejlet i øjnene på de dyr, der var kæledyr for mennesker der elskede dem, mens de var på jorden. Hvis man kigger dybt i deres øjne kan man se denne sørgmodighed. De savner den særlige kærlighed, omsorg og hengivenhed, de modtog fra deres specielle ven. Mange af dem havde fået mere kærlighed fra deres ejer end denne havde givet sine medmennesker.

Og så en dag, en særlig, magisk dag, ser dit kæledyr op. En velkendt lyd har nået dens ører. Mulen eller snuden begynder at sitre, ørerne peger fremad og den begynder at pruste af velkendthed. Den stirrer, og begynder så at løbe imod dig.

Den ved du er kommet efter ham. Den tager et stort spring og endnu engang mærker du pelsen i dine arme. Dit ansigt bliver haglet ned af kys og prust, slik og glædessmil. Du ser igen ind i de tillidsfulde, kærlige øjne der tilhører dit elskede kæledyr. Sammen vandrer I over Regnbuebroen for aldrig mere at skilles.  

Farvel smukke Zhakalina...

Zhakelina var en meget smuk brun gotlandsrusshoppe. Hun blev født i 1986 på Sjælland.

Vi købte Zhakalina på en rideskole på fyn, hvor hun havde gået som elevpony, men efter hun havde stået halt i flere måneder, tog vi chancen og købte hende. hun blev haltfri så snart hun gik ud af traileren derhjemme.
Siden da har hun været til et utal af dyrskuer og stævner. Dette var noget hun elskede.
Hun var en hoppe som virkelig vidste hvordan hun ville have det, og havde tit og ofte sin egen mening om tingene. 😀
I 2010 nedkom hun med det smukkeste velskabte hingsteføl, som vi er meget glade for. Han er en tro kopi af Zhakalina.
I april 2012 fik Zhakalina konstateret pandehulebetændelse.
D. 15/5 2012 endte Zhakalinas dage.

Hun blev 26 år gammel og var glad og lykkelig lige til det sidste.

Vi ses...